Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heel langzaam neemt het hotel Les Tourelles steeds meer over van het slaperige Franse dorpje Le Crotoy aan de monding van de rivier de Somme in de Picardie, en worden de nieuw bijgevoegde panden ook in het zo kenmerkende dieprood geschilderd. Het staat geweldig en belooft veel goeds. Dit goeds wordt dan ook absoluut waargemaakt. Alle kamers hebben werkelijk fenomenaal uitzicht over de Baie des Somme die met eb volledig droog valt (en het is nogal een grote baai, dus er valt ook een onwerkelijk groot stuk baai droog. Van binnen is het zoals een Frans hotel hoort te zijn: niet te strak, niet te kneuterig, hier en daar wat brocante, maar verder helemaal goed. En de huisgemaakte garnalenkroketjes zijn inmiddels legendarisch. In de winter kun je trouwens ook terecht in Les Portes du Soleil, waar Plein Ciel, van dezelfde eigenaars, te vinden is.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. barq

    Dat gebied is in de weekends he-le-maal volgeboekt. Vorig jaar zijn we er op de terugweg nietsvermoedend langsgereden en hebben bij een aantal hotels geprobeerd een kamer te krijgen. ‘Mais, c’est le week-end monsieur. Tout complet.’ Zeer populair bij de Fransen zelf.

    Doorgereden naar de zeer onderschatte C?te d’Opale, tussen Calais en Boulogne sur Mer. Prachtig wild kustgebied en je bent er zo. Tevens allerhande V1, V2 en zelfs V3 musea, zeer boeiond.

  2. Frisco

    Hulde. Ik erger me steeds meer aan die oerlelijke prefabhuizen die her en der worden neergeplempt. Totaal ontspeend van elke creativiteit, geen versierselen meer rond ramen en deuren en FUCKING ALLEMAAL in een oogkanker roze.

    Ik maak in de lunchpauze nog wel eens een wandelingetje, omgeving Vichy, mooie omgeving, heuvelachtig, oude bomen, grazende koeien en PATS! weer een roedel suburbanisatiemongolen. En gelijk ook lekker dicht op elkaar. Knus. Hoe langer ik hier woon…prachtland…maar dat volk….

Laat een antwoord achter